Viinin ostaminen

Posted on 26 May, 2015 By

Vaikka kotimainen Alko onkin ihan hyvä paikka ostaa viinejä, niin tässä vaiheessa täytyy kyllä sanoa että on niitä muitakin paikkoja ja parempia sellaisia. Okei, Alko on usein melko lähellä ja hyvin saavutettavissa, mutta valitettavasti viinejä ei ole aina siihen makuun mitä oma maku on ja vaikka yritys on hyvä, jää viinivalikoima harmittavan pieneksi.

Itse tulee ehkä eniten ostettua viinejä ulkomailta, netin välityksellä ja sitten käymällä eri maissa. Alkostakin olen toki ostanut viinejä, mutta en nyt oikeasti edes muista milloin olisin viimeksi käynyt ostamassa Alkosta viiniä tai mitään muutakaan. Hetkinen, viime vuoden lopulla tuli käytyä, mutta silloinkin ostin vain pari kappaletta snapsilaseja. Ja niitä lasejakin saa ulkomailta paremmalla hinnalla, mutta siihen hätään ei nyt yksinkertaisesti ollut mahdollisuutta ostaa ulkomailta.

Tuliaisiksi viinejä

Viinejä tulee useimmiten ostettua siis matkoilta ja kun perheemme vierailee varsin useasti mm. Ruotsissa ja Virossa, on valikoimat näissä paikoissa ja laivoilla usein hieman erilaiset ja paljon edullisemmat. Tallink Siljan Helsingistä Tukholmaan matkaavat laivat omaavat laivalla ihan oman viinishoppinsa siinä kävelykadulla ja tuolta löytyykin paljon erilaisia, varsin kokeilemisen arvoisia viinejä maisteltavaksi. Toki siellä perinteisessä tax free kaupassa on myös tarjolla erilaisia viinejä, mutta hieman niitä tavallisempia ja suppeammalla valikoimalla.

Paljon, tai oikeastaan eniten tulee reissuilta ostettua viiniä Virosta, josta nykyään voi ostaa myös netin kauttakin. Tallinnassa on useita eri viinikauppoja, joiden valikoima suorastaan huimaa. Esimerkiksi Livikon oma, viineihin keskittynyt myymälä omaa peräti 1400 eri viinilajia, se on todella paljon se. Tuskin tulee koskaan mahdollisuutta maistella niitä kaikkia, mutta onhan ainakin valikoimaa ja edullisemmalla hinnalla kuin Suomesta, se vaan on valitettava fakta suomalaiselle budjetille. Mutta kannustan tutustumaan viinivalikoimiin siellä, mihin ikinä menetkin.

Blogi


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *