Viinin maistajaiset pienelle porukalle

Posted on 5 July, 2015 By

wine2Meidän mielestämme viinin maistelu ei saa olla liian ryppyotsaista meininkiä. Ilon kautta onneen, näin tapaamme sanoa aika usein muissakin asioissa. Olemme tykästyneet siihen että voimme tarjota ystävillemme viinin kautta upeita hetkiä ja olemmekin viime aikoina järjestäneet useita eri viininmaistajaistapahtumia kavereillemme. Illat ovat olleet todella onnistuneita ja olemme saaneet myös todella useat innostumaan näistä viineistä.

Maistajaiset voidaan vetää innolla tai sitten rennolla meiningillä, ihan vaan seurustelun ohessa. Melkein mielenkiintoisin tapa tutustua itse viiniin on sokkotesti, jossa itse pullo naamioidaan foliopaperilla ja kaikki testihenkilöt saavat sen jälkeen kirjoittaa ylös tuntemuksiaan tästä testiviinistä. Viini voi olla oikeastaan ihan mitä viintä tahansa, kuohuviinistä shampanjaan ja punaviinistä valkoviiniin.

Helppoa yhdessäoloa

Viinin maistelusta ei kannata ottaa mitään isompia paineita, kaikki menee kyllä omalla painollaan. Joskus olen printannut netistä lappuja esimerkiksi viidelle eri viinilasille ja näiden paperien avulla on ollut hyvä tehdä itse vertailu ja maistelu. Lasit toki on hyvä merkitä myös eri numeroilla, muuten voi mennä sekaisin lapuissa… ja viineissä. Toki sitten tarvitsee olla myös tietty määrä laseja, sen verran kuin mitä on vieraita ja tarjoiltavia viinejä. Joskus olemme tehneet myös niin että jokainen on tuonut oman viinin mukanaan ja on maisteltu sitten vuoron perään kaikkien viinejä.

Usein näiden maisteluiden kanssa on hyvä olla pientä purtavaa, mutta ei mitään liian mausteista tai muutenkaan liian väkevää. Olen suosinut usein mietoja juustoja, patonkia ja sellaista millä saa hyvin ”huuhdottua” maun pois ja mikä korostaa viinin makua. Monelle nämä tarjottavat sitten muodostuvat ihan itsestään kokemuksen myötä, joten mitään ehdotonta ja suositeltavaa siihen ei ole. Viini-illat ovat sellaisia joita voin kuitenkin suositella ihan jokaiselle joka on edes vähänkään kiinnostunut viinistä, aina niistä oppii jotain uutta ja mukavaa, kokeile vaikka!

Blogi


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *