Viiniä Tallinnasta, kyllä!

Posted on 28 June, 2015 By

Monet ovat ihastelleet meidän viinimakua ja meidän viinikokoelmaa. On totta että viinejä tulee kieltämättä hamstrattua enemmän kuin sitä menee ja jotkut viinit ovat jopa vaarassa mennä vanhaksi. Monesti olemme ottaneet viinin sitä varten haltuun että siinä on hieno etiketti tai se on jotenkin muuten symboloinut meidän elämäämme. Olemme keränneet jo 10 eri viinipullon kokoelman eri artisteista, mukana on mm. AC / DC, Mötörhead, Nightwish ja Topi Sorsakoski viinit. Ja on tietenkin Elvis-viini hankittuna, totta kai.

Näitä viinejä harvemmin näkee Suomessa ja se on todella valitettavaa. Usein nämä tuleekin hankittua Tallinnasta, jossa on varsin hyvä viinivalikoima. Itse tutustuin Tallinnan viinivalikoimaan Tallinna tutuksi blogin kautta, siellä kun on linkit Tallinnan kaikkiin alkoholikauppoihin. Itse olemme mieltyneet eniten Livikon valtavaan, 1400 viinin kokoelmaan. Hyvä määrä viinia on myös Superalkon eri myymälöissä, isoimmassa myymälässä on varmasti yli 1000 pulloa eri viinejä, se on selvä. Ja mikä parasta, näihin viineihin kuuluu mm. kuohuviinit, valkoviinit, punaviinit ja roseviinit.

Valikoimaa piisaa

Näiden kahden isoimman kaupan lisäksi Tallinnassa on paljon muitakin viinikauppoja ja tarjontaa riittää. Toisin kuin Suomessa, Virossa saa viinit olla myös tavallisissa kaupoissa, joten Prismat ja Rimit, ne kaikki tarjoavat myös eri viinejä ihmisille. Mielestämme todella kätevää ja näppärää, kaikin puolin. Miksei meillä Suomessa? Suojellaanko tässä jonkun takia alkoholimonopolia joka on jo kauan aikaa sitten jäänyt ajastaan jälkeen?

Tallinnasta voi tilata myös netin kautta viiniä, mutta tällä hetkellä ainakin toistaiseksi näiden viinien valikoima nettikaupoissa on suhteellisen pieni. Laivoilla on tietty oma valikoimansa ja yksi jännityksen kohde on aina se, että mikä mahtaa olla laivojen omat viinit? Ne kun yleensä ovat varsin hyviä viinejä ja tarkkaan valikoituja sellaisia.

Blogi


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *