Terveellinen viini

Posted on 27 July, 2015 By

Olemme viime aikoina saaneet paljon lukea siitä, miten terveellinen tai epäterveellinen viini on. No, meitä on moneen junaan ja itsekään ei tule viiniä juotua joka päivä, mutta on myös mielenkiintoinen ajatella miksi esimerkiksi Italiassa eletään aika pitkään? Toki ilmastolla ja muilla elintavoilla on siihen oma sanansa sanottavana, mutta siellä viini kuuluu kulttuuriin todella koko elämän ajan. Onko viini siis se elämän eliksiiri joka pidentää ikää? Tähän tuskin koskaan saamme vastausta ja ehkä hyvä niin, juokoon viiniä ne jotka siitä todella pitävät ja jotka sen omassa kulttuurissaan ovat omaksuneet.

Paljon tulee ruuanlaitossa käytettyä viiniä, ihan kastikkeiden pohjaksi tai muuten vaan ja toki tuolloin tulee myös lasillinen hyvää viiniä otettua, siinä ihan ruuanlaiton ohessa. Ja mikäs siinä, en koe että se olisi mitään juopottelua tai mitään muutakaan, sillä se pitää hyvin veren virtaavana ja mielen notkeana, ainakin omasta mielestäni.

Kohtuudella ja terveellisesti

Toki jos alkaa menemään pullo päivässä niin silloin ollaan väärillä jäljillä, mutta kun se juominen on vielä omissa käsissä niin sen puolesta antaa mennä vaan. Alkoholi ei saa koskaan olla myöskään este millekään, joten jos joudut olemaan esimerkiksi pois töistä tämän takia niin tiedät että jossain on mennyt pieleen ja pahasti.

Olemme maistattaneet myös jälkikasvullamme kuohuviiniä ja sampanjaa, totta kai. Tämä kaikki meidän valvovien silmiemme alla. Olemme huolestuneet nykynuorison humalahakuisuudesta ja pyrimme omalla kasvatuksellamme tekemään hommasta hieman erilaista. Yleensä mitä kielletympää joku on, sitä houkuttelevampaa se on. Mutta jos esimerkiksi pääsee maistamaan miltä kuohuviini tai sampanja maistuu, on se jo maistettu eikä sitä tarvitse sitten maistaa muilta salassa. Jokainen toki tekee omat ratkaisut, mutta meillä mennään näillä.

Blogi


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *