Minun blogi

Joskus nuorempana ihmettelin ihmisiä jotka lipittelivät viiniä. Hyi olkoon, minusta ei ainakaan ikinä tulisi mitään viininlipittäjää. Ah, miten ihanaa onkaan nyt, 20 vuotta myöhemmin myöntää miten väärässä silloin olinkaan ja miten onnellinen olen nyt kun olen päässyt tutustumaan viinien maailmaan. Nimeni on siis Aina ja olen vastikään 40 vuotta täyttänyt Uudellamaalla asuva naimisissa oleva nainen. Minulla on mies jonka kanssa olen ollut samaiset parikymmentä vuotta jo yksissä. Perheeseemme kuuluu kaksi lasta, 16 ja 13 vuotiaat pojat.

Funkywineimports lähti aikanaan liikkeelle siitä, kun perustin itse oman blogin joka käsitteli omaa tekemistä ja kulkemista. Se blogi on jo jäänyt hieman jo unholaan ja nyt ylläpidän tätä blogia, Funky Wine Importsia. Blogi on laitettu pystyyn vuonna 2012 ja kolmen vuoden aikana blogissa on vieraillut jo upeat 500 000 kävijää! Kiitos teille kaikille yksin ja erikseen!

Viinejä riittää joka makuun

Kuten jo totesinkin, en suinkaan ole aina ollut viinien ”ystävä”. Ehkä se johtui tuolloin vain yleisestä tietämättömyydestä ja siitä että oli mukamas parempia vaihtoehtoja siihen humalahakuiseen juomiseen. Nyt tulee enää harvoin otettua juomaa niin että hakuna todella olisi humala, ennemminkin nyt voi maistella ja tunnustella miltä se juoma oikein maistuu. Olen kohtuukäytön kannattaja ja en väkevienkään kohdalla lasiin sylje, enkä kyllä mitenkään voisi luonnehtia itseäni alkoholistiksi vaikka viineistä pidänkin. Ennemminkin sinne Sommelierin puolelle menee vaikka koulutusta minulla ei suinkaan sinne ole, ihan vain itseoppinutta meininkiä tässä mennään.

Voin myös maistella viinejä ihan itse tai sitten mieheni kanssa. Parasta kuitenkin on se, kun saa viettää aikaa ystävien kanssa ja nautiskella esimerkiksi kolmesta tai neljästä hyvästä viinistä. Laitamme ylös usein makuja ja tuoksuja ja mihin kyseinen viini mahtaisi kaiken kaikkiaan sopia. Olisiko tässä kenties oiva viini pääsiäisen juhlaan, jouluruualle tai ihan vaan seurusteluun. Ajan myötä lähes kaikki viiniin liittyvät termit ja maut ovat tulleet tutuiksi, joten jotain sieltäkin on jäänyt päähän.

Funkywineimports ei ota viininmaistelua liian vakavasti ja haluaakin kannustaa kaikkia maistamaan viinejä. Ennakkoluulot karisevat usein todella helposti alas puusta ja jos jollain on oma mielipiteensä tietystä viinistä niin hyvä niin! Kaikilla on oikeus omaan mielipiteisiin ja se koskee niin viinejä kuin oikeastaan mitä muutakin asiaa. Toivottavasti näemme viinimessuilla tai vaikkapa ravintolassa maistelemassa omaa viinivalintaa, mielestäni se on yksi parhaista asioista mitä voi tehdä nykyään housut jalassa. Ja miksei myös ilman housuja