Makumatkalle Toscanaan!

Posted on 19 June, 2015 By

Olemme perheemme kanssa tekemässä ensi kesänä viikon matkan Toscanaan, Italiaan. Toteutamme näin ollen pitkäaikaisen haaveemme ja tulemme tekemään mukavan retken tähän upeaan maahan. Emme olekaan aikaisemmin vielä ehtineet Italiassa käymään, joten nyt on jo korkea aika.

Lennämme ensin Roomaan, josta vuokraamme sitten ensiksi auton. Autolla ajamme sitten lähelle Firenzeä, josta olemme vuokranneet majoituspaikan. Viikon aikana on tarkoitus nauttia Italian antimista ja tietenkin vierailla myös paikallisilla viinitiloilla, joita alueella onkin varsin paljon. Matkasuunnitelmaamme kuuluu myös käynti Venetsiassa, siihen olemme varanneet kokonaisen päivän. Tiedämme että viikko on todella lyhyt aika nähdä kaikki mahdollinen Italiassa, mutta ainahan voimme palata tähän upeaan maahan.

Upeita vierailukohteita

Olemme myös ajatelleen vierailevamme Pisan vinossa tornissa, se taitaa kuitenkin kuulua niihin pakollisiin vierailukohteisin kun kerran siellä päin olemme. On myös upea nähdä mitä tarjottavaa Italialla oikein on, viinien perusteella tarjolla on upea viiniaitta ja ruuan puolestahan ei ainakaan nälkää tarvitse nähdä.

Italiasta tulee viinien puolesta paljon hyvää, ihan ensimmäisenä tulee mieleen kaksi sanaa, Asti ja Prosecco. Perheemme varsinainen herkku on Asti Spumante, joka on todella hyvä, joskin hieman makeahko kuohuviini. Tätä on mukava maistella vaikkapa talvipäivänä takan äärellä tai sitten kesällä kuumalla terassilla. Tai oikeastaan ihan milloinka vain.

Mutta takaisin Italiaan. Maahan kuuluu niihin parhaisiin viinintuottajamaihin joita maapallolta löytyy, mutta se ei ole suinkaan yksin. Ranska, Espanja, Chile, maita löytyy jo maailman joka kolkasta jotka viiniä valmistavat. Ja hyvä niin, viini on kaikkien meidän yhteinen asia, joten miksei sitä sitten valmistettaisi siellä missä se vaan mahdollista on? Italian jälkeen voisi varmasti kokeilla esimerkiksi Espanjaa tai vaikka Ranskaa… olisiko mahdollisesti käynti Ranskassa ja Champanjan laaksossa?

Blogi


Leave a Reply

Your email address will not be published.