Luksusta omaan kotiin – kylpyamme!

Posted on 18 November, 2015 By

Oijoi, olet varmaan myös huomannut miten houkuttelevaa on kylpeä perinteisessä kylpyammeessa? Monessa elokuvassa ja tv-sarjassa kylpeminen yhdistetään rentoutumiseen ja sitähän se todellakin on. Kun päätimme remontoida oman kylpyhuoneemme, päätimme samalla myös että sinne tulisi kylpyamme. Talossamme oli onneksi suhteellisen suuri kylpyhuone, joten tilaa tälle luksukselle kyllä oli, kunhan vain saisimme putkityöt tehtyä ja siirrettyä mm. pesukoneet ja kuivauskoneet kodinhoitohuoneen puolellle.

No, siitähän sitten tuli tietenkin isompi urakka kuin alun perin ajattelimme, mutta minulla oli selkeä visio aiheesta. Tunnelmallinen, mutta käytännöllinen kylpyhuone saunan yhteyteen, niin että tarvittaessa rentoutuminen ihan itsekseen olisi mahdollista.

Kylpyhuone oli alun perin vuodelta 1985, joten oli jo aika päivittää. 30 vuotta vanhasta kylpyhuoneesta otimme ensin pois kaakelit ja lattialaatat, huh olihan siinä hommaa. Olimme myös jo päättäneet kaakelit hyvissä ajoin ja muutenkin sisustussuunnitelma saatiin sitten hoidettua ammattilaisten kanssa hyvin kuntoon hyvissä ajoin.

Purimme itse kylpyhuoneen ja saunan alkutekijöihin ja sen jälkeen jätimme rakentamisen ammattilaisille. Lähdimme kahdeksi viikoksi Kreetan lämpöön ja kun palasimme Kreetalta, emme olleet uskoa silmiämme. Onko tämä se kylpyhuone joka meillä oli silloin kuin lähdimme? Huikea muutos ja todella upea lopputulos. Ja kaiken kruunasi upea kylpyamme joka on kaiken keskipiste. Kyseisen kylpyammeen bongasin aikanaan Trademaxin nettikaupan kylpyammeosastolta, ja sehän sopii uudistettuun kylpyhuoneeseen kuin nakutettu.

noro sand

Valitsimme yhdessä laadukkaan Noro Sand –tuotteen, jonka oikea hinta on peräti 3000 euroa. Kyseisestä nettikaupasta saimme sen nyt kuitenkin hieman reilulla kahdella tuhannella eurolla ja kuljetuskustannukset olivat minimaaliset. Onneksi remonttimiehet olivat tajunneet nostaa ammeen sisään ennen oven laittoa paikalleen, sillä muuten se ei olisi kylpyhuoneeseemme mahtunut. Paljon oli hyviä vaihtoehtoja tuollakin tarjolla ja kun olemme aikaisemmin ostaneet ulkoporealtaamme tuolta, tiesimme tarkkaan miten homma toimii ja miten kaikki toimii. Ja kaikkihan toimi niin kuin olimme ajatelleet.

Badkar Noro Sand on todella kaunis ja ajaton, niin kuin tuotteen mainostekstissäkin kerrotaan. Leveyttä sillä on melkein 72 senttiä ja pituutta melkein 160 senttiä joten se on sopiva yhdelle ja tiivis kahdelle, jos tiedätte mitä tarkoitan. Ovaalin muotoinen amme on varsin upea ja 235 litran vetoisuus on juuri passeli.

Vaikka meillä onkin lämmitettävä poreallas ulkona ihan kohtuullisessa käytössä, on amme omassa kylpyhuoneessa todella upea juttu. Nyt saa kattoledit himmennettyä ja kynttilät laitettua hyllyille, vähän musiikkia taustalle ja viiniä lasiin, mitäpä sitä muuta voisikaan toivoa? Ja siis tietenkin tässä vaiheessa ollaan jo kylpyammeessa vaahtokyvyssä, nauttimassa todella lämpimästä vedestä. Kylpyamme on kyllä loistava keksintö ja sehän on ollut käytössä jo vuosisatoja. Tuo vanha luksusväline on siis säilynyt näihin päiviin saakka ja miksi ei säilyisi sillä onhan kyseessä varsin yksinkertainen mutta todella toimiva setti kaikin puolin.

Ehkä puitteet ovat hieman erilaiset kuin silloin joskus, mutta ei se perusperiaate ole siitä mihinkään hävinnyt. En tiedä kauanko tämä meikäläisen villitys näiden kylpyammeiden perään kestää, onneksi kylpyammeemme on mallia siirrettävä, että tarpeen tullen sen saa kylpyhuoneesta pois. Uskoisin kuitenkin että niin ei tule käymään ainakaan seuraavaan viiteen tai kymmeneen vuoteen, vaikea sanoa tapahtuuko koskaan. Kylpyamme on kuitenkin yksi parhaista rentoutumiskeinoista jonka minä tiedän.

Onko sinulla kylpyamme kotona ja jos ei ole niin miksei ole? Toki ei sielläkään voi ihan viikoittain kylpeä, mutta esimerkiksi viikoittainen kylpysessio karkottaa kaikki huolet ja stressi ryntää ovesta ulos. Siihen vielä päälle vähän saunaa ja muuta mukavaa niin siinähän se sitten onkin.

Blogi


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *